20.09.2016

Chleb w jajku - Jak zrobić? - Posiłek bez mięsa

Podsmażany chleb na jajku - smak dzieciństwa


Chleb w jajku
Chleb w jajku

Przepis na 7 grzanek:

Rozbijamy 2-3 jajka na głębokim talerzy, mieszamy je, możemy dodać odrobinę mleka, soli, pieprzu czy innych przypraw. Maczamy około 7-8 kromek na krótko w jajecznej mazi. Smażymy krótko, ciągle pilnując, z dwóch stron.

Na górę możemy dodać jajko, pomidor, natkę pietruszki, sól, pokrojoną cebulę. Wszystko przyprawić, bądź skomponować według własnego pomysłu.

Chleb w jajku, a zdrowie


1-2 razy można się skupić, dobry i bardzo smaczny posiłek by szybko zaspokoić zapotrzebowanie kaloryczne między innymi na węglowodany. Należy nie przesadzać z podsmażaniem pieczywa. Dzięki oliwie na której kromki się smażą, organizm lepiej przyswaja witaminy rozpuszczane tylko w tłuszczach - ADEK.

Ocena: 


77%

Wygląd: 8/10
Smak: 9/10
Zdrowie: 6/10 
 
Chleb w jajku

Źródło: Cashandra

1 komentarz: